Management Comitor

Een spannende beslissing en een nieuwe uitdaging

By | Business Topics, Management | No Comments

Als ondernemer moet je de hele dag door beslissingen nemen. Soms leuke beslissingen, soms minder leuke. Vaak spannende beslissingen, en af en toe een héél spannende beslissing.

De sleutel tot succes is om spannende beslissingen niet uit te stellen, maar ze juist het hoofd te bieden. En dat is wat Dieter en ik deze zomer hebben gedaan. Na veertien jaar samen ondernemen leek het ons strategisch verstandiger om ieder onze eigen weg in te slaan.

Een bedrijf oprichten is een proces dat gigantisch veel passie, toewijding en energie vraagt. Zelden ziet het team waarmee je aan boord stapte er op het einde nog precies hetzelfde uit. Er komen mensen bij, maar er gaan ook mensen weg. Onze medewerkers en ikzelf zijn Dieter dankbaar dat we zo lang en vlot met hem hebben mogen samenwerken en voelen een diepe waardering voor alles wat hij voor Comitor heeft betekend.

Wij wensen Dieter heel veel succes in zijn verdere loopbaan!

Digitale werkplek

Efficiënter werken dankzij Comitor Coach

By | Comitor, Efficiënter werken | No Comments

De computer is tegenwoordig niet meer weg te denken in een bedrijfssituatie. Steeds meer wordt gedigitaliseerd en achterblijven is geen optie. Door de jaren heen zijn bedrijven geconfronteerd met een overload aan informatie waardoor er geen overzicht meer is en ze de controle dreigen te verliezen. Daarnaast zijn meerdere generaties tegelijk aan het werk met elk hun eigen werkmethoden. Onvermijdelijk hebben deze veranderingen een negatieve impact op de productiviteit.

Tien minuten zoeken achter een offerte?
Ontelbaar aantal versies van één document verspreid over verschillende locaties?
Komt het u bekend voor?

Read More

Ransomware: beter voorkomen dan genezen

Ransomware? Comitor was bij de pinken.

By | IT, Management, Security | No Comments

U hebt het ongetwijfeld via de media vernomen: na de cyberaanval met WannaCry enkele weken geleden zijn er opnieuw wereldwijd heel wat bedrijven ten prooi gevallen aan kwaadaardige software. De nieuwe variant heet Petya “al spreken sommigen ook van NotPetya “ en wist zich razendsnel te verspreiden. Ook in België maakte de aanval slachtoffers. Bent u klant bij Comitor, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Door onze continue monitoring maakt ransomware bij u geen enkele kans!

Read More

time management

Time management: ontdek onze 5 tips om efficiënter te werken

By | Management | No Comments

Een werkdag kan soms erg chaotisch verlopen. Misschien dreigt u ook soms uw hoofd te verliezen door de overvloed aan mails en taken die u moet afkrijgen? Verstandig omgaan met uw tijd is cruciaal om efficiënt te werken. Goed time management heeft veel te maken met de correcte  toepassing van eenvoudige regels en het gebruik van de juiste tools. We geven u graag 5 tips om minder tijd te verliezen.

Read More

stress vermijden

Stress vermijden op het werk? Leer efficiënter werken!

By | Business Topics, Management | No Comments

Stress is een reëel probleem in onze huidige samenleving. Vaker dan u zou denken is een inefficiënte manier van werken de oorzaak van stress. Als u uw werkdag niet goed indeelt, tijd verliest met kleinigheden en u snel laat afleiden, stapelt het werk zich op en valt u makkelijk ten prooi aan stress. Maar er is goed nieuws: efficiënt werken en zo stress vermijden kunt u leren. De efficiency coaching van Comitor is hiervoor de ideale leidraad.

Uw werk op een andere manier organiseren

Niet iedereen werkt even efficiënt, maar als u uw taken nooit tijdig afkrijgt, voortdurend gestrest bent en uw gezondheid daardoor in het gedrang komt, dan hebt u een ernstig probleem. Harder werken is geen optie, want zo maakt u de situatie alleen maar erger. Het komt erop aan uw werk op een andere manier te organiseren. Dat is de enige echte oplossing om stress te vermijden, opnieuw ademruimte te krijgen en makkelijker werk gedaan te krijgen.

Read More

efficiënt werken Odoo

Efficiënt werken in uw bedrijf? Met de ERP-software van Odoo!

By | Business Topics, Management | No Comments

Als bedrijfsleider begrijpt u maar al te goed het belang van een performant ERP-pakket. Met betrouwbare ERP-software die een perfect antwoord biedt op de specifieke noden in uw bedrijf kunt u bijzonder efficiënt werken. Maak kennis met de vele voordelen van Odoo.

Wat is Odoo? (voorheen OpenERP)

Odoo is een een bijzonder krachtig open source ERP-pakket van Belgische makelij. ERP staat voor Enterprise Resource Planning, wat betekent dat u met deze software al uw bedrijfsprocessen vanuit één applicatie kunt aansturen.

Odoo is configureerbaar en heel flexibel, zodat het altijd naadloos aansluit bij de reële werking van uw onderneming. Met Odoo kunt u uw bedrijfsprocessen optimaal ondersteunen en bijzonder efficiënt werken. Logisch dan ook dat dit pakket wereldwijd al zo’n 2 miljoen gebruikers heeft.

Read More

cyberaanval

Uw bedrijfsgegevens beschermen tegen een cyberaanval: onze tips

By | IT, Management, Security | No Comments

U hebt het ongetwijfeld gelezen in de pers: een grootscheepse cyberaanval heeft wereldwijd meer dan 200.000 pc’s geïnfecteerd met het virus WannaCry. Deze ‘ransomware’ of gijzelingssofware zorgt ervoor dat gebruikers geen toegang meer hebben tot hun bestanden. De hackers achter de kwaadaardige software eisen van hun slachtoffers 300 dollar om de versleutelde bestanden weer vrij te geven. Maar zelfs wie betaalt, heeft geen garantie dat hij zijn gegevens opnieuw zal kunnen gebruiken. Voor bedrijven zijn zulke cyberaanvallen natuurlijk rampzalig. Gelukkig kunt u als bedrijfsleider de nodige maatregelen nemen om uw data te beschermen.

Read More

VoIP

Maak uw bedrijfscommunicatie makkelijker met Innovaphone VoIP

By | IT | No Comments

Belt u op het werk nog met een klassieke telefoonlijn? Gebruikt u daarnaast een direct messaging-systeem om met collega’s te communiceren? Én houdt u regelmatig videoconferenties op kantoor of van thuis uit? Dan raakt u ongetwijfeld vaak verstrikt in een web van verschillende communicatiesystemen. De VoIP-oplossing van Innovaphone maakt komaf met die chaos. Met dit systeem telefoneert u digitaal via het internet. Gesprekken en videocalls start u met één eenvoudige muisklik. Ontdek hoe deze oplossing ook in uw bedrijf de communicatie makkelijker en efficiënter kan maken.

Een volledige oplossing voor IP telefonie en Unified Communications

Tegenwoordig ligt het telefonie- en communicatiecomfort van de grote bedrijven ook binnen het bereik van elke kmo. Comitor biedt u namelijk Innovaphone PBX aan, een bijzonder kwalitatieve oplossing voor Voice over IP-telefonie.

Read More