Efficiënt, overal en in real-time voordelig contact met elkaar op kunnen nemen is een centrale eis voor moderne communicatiesystemen. Juist op dit gebied brengt Comitor u met moderne IP telefonie en Unified Communications oplossingen de beslissende stap verder.

Iedere werknemer maakt meestal van meerdere communicatiesystemen gebruik om bereikbaar te zijn, zoals een vast telefoontoestel, gsm, pc, laptop of tablet. Oplossingen van Comitor leiden u in iedere situatie via de kortste en meest voordelige weg naar uw gesprekspartners. Onze oplossingen zijn zo ontworpen dat ze, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit, op uw specifieke eisen op het gebied van Unified Communications en IP-telefonie aangepast kunnen worden. Dit is mogelijk door de open, vrij schaalbare systeemarchitectuur van onze hard- en software-oplossingen.

Leer onze veelzijdige communicatieoplossing kennen. Wij informeren u graag over de talrijke functionaliteiten en mogelijkheden op het gebied van IP telefonie en Unified Communications

 • Aansluitbaar op het bestaande computernetwerk, geen extra bekabeling nodig
 • Staat los van de fysieke locatie, stabiel internet is enige vereiste
 • Volledige integratie mogelijk met computers, websites, smartphones, …
 • Modulair: eenvoudig uit te breiden of redundant te maken
 • Kostenbesparend: kan internationale tarieven op allerlei manieren omzeilen
 • Meer providerkeuze, internationale nummers rechtstreeks op kantoor
 • Toekomstgericht

VoIP Telefonie

De innovaphone PBX is een krachtig en doordacht VoIP telefoniesysteem voor een zakelijke omgeving. Behalve uitgebreide IP-telefonie functionaliteiten biedt de innovaphone PBX ook een perfect geïntegreerde Unified Communications oplossing, die op ieder moment en op iedere willekeurige werkplek individueel geactiveerd kan worden. Hiervoor is geen server nodig. De innovaphone PBX kan op verschillende innovaphone VoIP gateways draaien, die in diverse groottes verkrijgbaar zijn. Als alternatief hiervoor bestaat ook de mogelijkheid de hardware volledig achterwege te laten en de innovaphone PBX als innovaphone Virtual Appliance (IPVA) in een VMWare omgeving te installeren. Tot slot is er ook de mogelijkheid om een hosted abonnement te verkrijgen.

 • Eenmalige aankoop van licenties
 • Inzetbaar via Innovaphone apparatuur of VMWare server
 • Schaalbaar, multi-site met centraal beheer
 • Fysieke gateway enkel vereist voor connectie met ISDN-lijnen of analoge apparatuur
 • Universele software, zelfde functionaliteiten ongeacht hardware/VMWare, combineerbaar
 • Capaciteit enkel afhankelijk van onderliggende hardware en licenties
 • Hoge conformiteit: ondersteunt 3rd party apparatuur

Een heel bijzondere box – VoIP gateways

Een heel bijzondere box – VoIP gatewaysDe basis voor de innovaphone IP-telefonie en Unified Communications oplossing wordt gevormd door de innovaphone VoIP gateways. Deze zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en, afhankelijk van het model, met verschillende licenties uitgerust. De PBX-software is vooraf geïnstalleerd op de innovaphone VoIP gateways en kan slechts met behulp van de juiste licentie geactiveerd worden. Onafhankelijk daarvan kunnen de apparaten echter ook een pure gateway-functionaliteit overnemen, waarbij ze als interface naar andere netwerken dienen, en de bestaande ISDN-, SIP- en zelfs analoge aansluitingen naar IP-verbindingen omzetten. Alle VoIP gateways zijn zeer robuust gebouwd – de hardware bevat geen harddisk of ventilator. De VoIP gateways zijn door de ruim bemeten componenten en slanke software-structuren uiterst krachtig, ook wanneer ze parallel de taak van de PBX uitvoeren. Het design van de behuizing van geborsteld staal weerspiegelt de stabiliteit van de VoIP gateways.

Alles in één box

De VoIP gateways vormen de basis voor de complete innovaphone PBX en vervullen meteen meerdere functies. Als pure gateways maken ze de aanwezige ISDN- of ook analoge aansluitingen beschikbaar voor het hele netwerk. Ze bevatten tevens de PBX-software en de UC-oplossing die op ieder gewenst moment met de juiste licenties geactiveerd kunnen worden. Zelfs extra applicaties, zoals Reporting of Fax, kunnen indien nodig ook op de gateways geïnstalleerd worden. Hierdoor is een server volledig overbodig. Dit spaart kosten en scheelt tijd en moeite voor het beheer en maakt de innovaphone PBX behalve voor grote installaties ook zeer geschikt voor het MKB.

 • Connectiviteit met ISDN-netwerk of analoge toestellen
 • Vanaf 2 ISDN-interfaces: zachte migratie mogelijk
 • Connectiviteit met Analoge apparatuur (telefoon, deurbel, fax, etc.)
 • Hardware platform voor centrale
 • Robuuste hardware: stalen behuizing, geen bewegende onderdelen
 • Zeer beperkt stroomverbruik, stroomvoorziening 100% mogelijk via netwerk (PoE)

maximaal-telefoniecomfortMaximaal telefoniecomfort – IP-telefoons

De gebruiker heeft de keuze uit een ruim assortiment van IP-telefoons – van design- en business tot een robuust buitenmodel of een pc-gebaseerde Software Phone. Alle toestellen stammen uit de ontwikkelingsafdeling van innovaphone, kunnen de veelzijdige telefoniefunctionaliteiten garanderen en voldoen aan de hoge eisen die er in de zakelijke wereld aan gesteld worden. De innovaphone IP- telefoons zijn ook voor het meest veeleisende gebruik, zoals een telefooncentrale, een callcenter of voor frequente bellers, de juiste keuze.

altijd-bereikbaar-voipAltijd bereikbaar – IP DECT en Wi-Fi

Er zijn medewerkers die zich op kantoor veel van de ene naar de andere plek, bijvoorbeeld tussen verschillende afdelingen, bewegen. Zij profiteren dankzij IP DECT of Wi-Fi eveneens van alle functionaliteiten van de innovaphone PBX en zijn optimaal in de VoIP infrastructuur geïntegreerd. Daarbij zijn ze altijd op hun normale telefoonnummer bereikbaar, ook wanneer ze op dat moment niet aan hun bureau zitten. De beschikbare IP DECT en Wi-Fi eindtoestellen stellen het gebruikelijke comfort en alle functionaliteiten ter beschikking – ongeacht het netwerk.

Maximale mobiliteit – mobile clients

maximale-mobiliteit-voipMobiliteit is van enorm belang voor moderne ondernemingen. Met de innovaphone PBX is het mogelijk d.m.v. flexibele mobile clients zelfs op een smartphone volledig gebruik te maken van de verschillende PBX-kenmerken. Mobiele medewerkers, die vaak onderweg of op zakenreis zijn, kunnen op deze manier overal vandaan gebruik maken van alle IP-telefonie functionaliteiten. Dankzij het one-number concept van innovaphone zijn ze altijd op hetzelfde nummer bereikbaar en zijn ze met innovaphone Mobility als volwaardige interne deelnemer in het VoIP telefoniesysteem innovaphone PBX geïntegreerd.

Integratie van de analoge wereld – analoge adapters

Analoge apparatuur kan in een IP-omgeving ook van dienst zijn en wordt met behulp van analoge adapters in het VoIP telefoniesysteem innovaphone PBX geïntegreerd. Op deze manier kunnen intercomsystemen, frankeermachines, fax- en andere analoge apparaten ook nog zinvol gebruikt worden in een nieuwe VoIP installatie. Speciaal voor fax-communicatie ondersteunen alle innovaphone VoIP gateways en analoog adapters het Fax-over-IP-protocol naar T.38. Hierdoor is er geen noodzaak meer aanwezige analoge apparaten te vervangen, en kunnen kosten voor nieuwe aanschaffingen bespaard worden.

Slimme en flexibele communicatie – Unified Communications

Onze Unified Communications-oplossing maakt de communicatie op de werkplek en het contact met uw klanten effectiever dan ooit. Of het nu om telefoonconferenties, collaboratie, voicemail, switchboard, chatten, e-mail, tekstberichten versturen, presence-functie of facturatie-software gaat: de innovaphone PBX zal ongetwijfeld aan uw eisen voor een Unified Communications-oplossing voldoen.

Het grootste deel van deze functies kan via de webclient myPBX bediend worden: eenvoudig, intuïtief en van vrijwel iedere pc. Via een eenvoudige link krijgt de gebruiker toegang tot myPBX en kan hij alle telefoons bedienen die voor hem in de innovaphone PBX geregistreerd zijn. Voor bedrijven met meerdere vestigingen is bovendien het grote voordeel dat onze Unified Communications-oplossing voor alle filialen ter beschikking staat. Sterker nog: ook federation is zonder problemen mogelijk. De voordelen van Unified Communications kunnen dus niet alleen intern, maar ook buiten de bedrijfsgrenzen gebruikt worden. Zo wordt ook extern – bijvoorbeeld met geselecteerde leveranciers, klanten of partners – een net zo efficiënte communicatie gewaarborgd als intern

Onbeperkte mogelijkheden– applicaties

Verschillende innovaphone applicaties vervolledigen het VoIP telefoniesysteem innovaphone PBX. Ze kunnen probleemloos in de infrastructuur geïntegreerd worden en bieden nog meer toegevoegde waarde. Installatie en onderhoud zijn moeiteloos aangezien alle applicaties optimaal op de innovaphone PBX afgestemd zijn. De innovaphone Queue Monitor helpt de belasting van een telefoonservice systeem te meten, en draagt ertoe bij de klanttevredenheid te verhogen door de servicekwaliteit te verbeteren. De innovaphone Operator is een modern switchboard en de ideale applicatie voor gebruikers die aan de telefooncentrale of in een callcenter werken – software-gebaseerd en intuïtief te bedienen met de muis of het toetsenbord. Met behulp van het Linux Application Platform kunnen ook applicaties die op Linux baseren naadloos in de innovaphone PBX geïntegreerd worden. Het beste voorbeeld van een dergelijke applicatie is de analyse software innovaphone Reporting, waarmee geanalyseerd kan worden hoe druk een bedrijf of afdeling het met het dagelijkse telefoonverkeer heeft. Ook innovaphone Fax is op Linux gebaseerd en maakt het mogelijk flexibel faxen te versturen en te ontvangen via de eigen pc (mail-to-fax, fax-to-mail). Zelfs de Exchange kalenders van de werknemers kunnen geïntegreerd worden zodat de presence automatisch wordt aangepast!