Er zijn verschillende vormen van cloud computing beschikbaar voor bedrijven. De klassieke en meest voorkomende oplossing is een lokale infrastructuur van aangekochte hardware en software. Vaak wordt het hele IT-netwerk dan intern beheerd. Zo kunt u zelf de capaciteit van uw netwerk en de confidentialiteit van uw data bewaken. Meer weten? Contacteer ons vandaag nog!

Private cloud met virtuele IT-infrastructuur

Wij installeren deze infrastructuur altijd virtueel. Dat geeft u de mogelijkheid om de (virtuele) servers van de ene naar de andere hardware te verplaatsen in uw private cloud. We raden aan om ERP-pakketten en 3D CAD-software on-premise te houden – of toch in ieder geval waar de computergebruikers ze toepassen – en andere applicaties, zoals mails en backups, te beheren in een datacenter. Die zijn namelijk perfect raadpleegbaar vanop afstand en kunnen zonder problemen over internet verstuurd worden zonder trage laadtijden en ergernissen.

Kopen, leasen of renten

Comitor ontwikkelt een hardware- en softwarepakket op maat van uw bedrijf. U kunt het aankopen, leasen of renten. Wilt u meer weten over onze aanpak? Maak hier een afspraak of contacteer ons