Iedereen mobiel met WebRTC

Digital Transformation staat hoog op de agenda. Door alle ontwikkelingen op het gebied van communicatie in het dagelijks leven verwachten zowel directie als werknemers dat iedereen voortdurend kan communiceren, ook op de werkplek: via e-mail, WhatsApp, smartphone, tablet of andere mobiele apparaten.

WebRTC

Unified Communications van Innovaphone staat voor een volledige UC-oplossing die overal en op elk eindtoestel gebruikt kan worden. Innovaphone heeft als een van de eerste fabrikanten zijn mobiliteitsconcept verder geoptimaliseerd door de WebRTC standaard volledig in zijn UC-oplossing te integreren.

Mobility 2.0.

Mobility gaat met WebRTC nog een stap verder. Medewerkers hebben enkel een internetaansluiting en een webbrowser nodig om een verbinding met de PBX van het bedrijf op te zetten en zo te connecteren met hun ‘werkplek’. Dit zogenaamde Anywhere Workplace-concept stelt alle medewerkers in staat om via myPBX (de Innovaphone UC-client) op ieder eindtoestel gebruik te maken van alle Unified Communications-applicaties van Innovaphone:

  • Video: Zakenreizen zijn vaak onnodig duur en tijdrovend. De videotelefonie-oplossing maakt videotelefonie en videoconferenties mogelijk, zelfs bij geringe bandbreedte. En dat tegen lage implementatiekosten.
  • Application Sharing: Voor teams waarvan de leden over verschillende vestigingen verdeeld zijn, is het belangrijk om samen aan een document te kunnen werken of content te delen. Met slechts één klik is myPBX opgestart en stelt het deelnemers in staat om alles te delen wat ze willen. Of dat nu een paar applicaties zijn of de hele desktop is. Op dezelfde manier kunnen makkelijk webinars opgezet worden.
  • Chat: Chatten is vaak de handigste manier om snel iets te bespreken. In myPBX kunnen een of meerdere deelnemers uit de favorietenlijst of het telefoonboek met één klik op het chat-icon uitgenodigd worden.
  • Fax en voicemail: De Innovaphone-oplossing maakt het mogelijk om eenvoudig via uw eigen PC een fax te sturen of te ontvangen – ook mobiel – zonder extra faxserver of software. Met paswoordbeveiliging kunt u overal uw eigen voicemail beluisteren.
  • Call Me-button: Deze button zorgt ervoor dat een website geen eenrichtingsverkeer is, maar laat uw klanten met een simpele muisklik direct contact opnemen met de juiste persoon binnen een bedrijf. De Innovaphone Call Me-button kan met behulp van gratis JavaScripts uit de myPBX toolbox makkelijk in uw eigen website geïntegreerd worden.
  • Presence: Met deze applicatie heeft u een snel en duidelijk overzicht van de beschikbaarheid van uw collega’s en partners. Communicatie en processen binnen een bedrijf worden zo een stuk efficiënter!
  • Mobility: Met de Mobility-oplossing maakt het niet uit vanaf welk toestel (vast of mobiel) u belt – uw gesprekspartner krijgt altijd hetzelfde doorkiesnummer te zien. Bovendien is de Mobility-gebruiker altijd en overal op ditzelfde nummer bereikbaar. Dit is het One Number-concept, dat via iOS en Android ook beschikbaar is voor smartphones.
Wilt u graag meer informatie over Comitor?