IT

Afscheid van ISDN – met Innovaphone naar VoiP

Het definitieve einde van ISDN komt in België stilaan in zicht. Sinds vorig jaar nemen telecomproviders geen nieuwe ISDN-klanten meer aan.

innovaphone_All_IP_nur_Schild_by_innovaphone_gross

 

Deze geleidelijke uitfasering van ISDN en de daarmee verbonden standaardisatie van transmissietechnologieën markeert het einde van een tijdperk, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden voor zakelijke communicatie. Comitor biedt met Innovaphone een zeer eenvoudige omschakeling van ISDN naar VoIP.

Geleidelijke overgang op het tempo van uw KMO

Het “zachte migratie”-scenario van Innovaphone is uiterst geschikt voor een stapsgewijze, soepele overgang naar All IP. U bepaalt in dit scenario immers zelf hoe snel en in hoeveel innovatiefasen de omschakeling naar VoIP gebeurt.

  • Fase 1: We plaatsen een Innovaphone VoIP-gateway tussen het traditionele telefoniesysteem en de bestaande ISDN-lijn. Het voordeel van dit loop-in scenario is dat er geen ingrepen nodig zijn in de bestaande telefoonaansluiting. Bovendien hebt u zowel nu als in de toekomst geen verdere licentiekosten voor de SIP-interfaces.
  • Fase 2: Wanneer de volledige telefonie via IP loopt, schakelen we de ISDN-lijnen compleet uit. Het traditionele telefoniesysteem vervangen we nu in fases door de IP-telefonie en Unified Communications-oplossing Innovaphone PBX. Dit doen we op basis van de bestaande Innovaphone VoIP-gateways en dus zonder dat u verdere investeert in hardware. Hierdoor staan alle UC-functionaliteiten (application sharing, conferenties, video, chat, mobility …) voor iedereen ter beschikking. De Innovaphone PBX kan ook worden gebruikt voor gehoste oplossingen.
  • Fase 3: We integreren alle nog analoge componenten van de communicatie-infrastructuur (faxapparaten, intercoms of telefoons) in de VoIP-oplossing via analoog adapters.

Met de techniek van Innovaphone en de professionele omkadering van Comitor is de omschakeling naar All IP geen lastige noodzaak, maar een toekomstgerichte keuze voor een intelligente en krachtige, pure IP-oplossing die zich in korte tijd terugbetaalt. Een duurzame investering in de communicatie-infrastructuur, die naar ieders wens en budget verder uitgebreid kan worden tot een volledige Unified Communications-oplossing.

Wilt u graag meer informatie over Comitor?