Ransomware? Comitor was bij de pinken.

U hebt het ongetwijfeld via de media vernomen: na de cyberaanval met WannaCry enkele weken geleden zijn er opnieuw wereldwijd heel wat bedrijven ten prooi gevallen aan kwaadaardige software. De nieuwe variant heet Petya “al spreken sommigen ook van NotPetya “ en wist zich razendsnel te verspreiden. Ook in België maakte de aanval slachtoffers. Bent u klant bij Comitor, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Door onze continue monitoring maakt ransomware bij u geen enkele kans!

Ransomware: beter voorkomen dan genezen

Wat is ransomware?

Net als WannaCry is (Not)Petya een vorm van malware die belangrijke bestanden onleesbaar maakt en de getroffen bedrijven losgeld vraagt om hun gegevens terug vrij te geven. Om anoniem te kunnen blijven vragen de hackers dit losgeld in Bitcoins. Ga hier zeker nooit op in! U hebt namelijk geen enkele garantie dat u uw bestanden opnieuw zal kunnen lezen als u de cybercriminelen betaalt.

Comitor heeft de zaken onder controle

De slachtoffers van de (Not)Petya-aanval waren niet van de minste. Zo werd onder meer de kerncentrale in Tsjernobyl besmet, net als het Russische oliebedrijf Rosneft. In Europa waren er een tachtigtal getroffen bedrijven waaronder transportreus Maersk, farmabedrijf Merck en koerierdienst TNT.

De klanten van Comitor bleven buiten schot omdat wij via onze N-able Monitoring-tool onze servers voortdurend in de gaten houden. We hebben dan ook tijdig een killswitch™” (afstopmiddel) geïnstalleerd waardoor het virus onmogelijk kon toeslaan. De gegevens van onze klanten waren op geen enkel moment in gevaar.

Investeren in proactiviteit = goedkoper + kwalitatiever!

Een besmetting met ransomware is geen lachertje. Doordat u uw kostbare gegevens niet meer kunt gebruiken, worden uw medewerkers technisch werkloos. U verliest tijd en geld en weet zelfs niet zeker of u uw data ooit nog zal kunnen recupereren. Een proactief IT-beleid waarbij u investeert in monitoring is dan ook aangewezen. Daarmee bent u goedkoper af en kunt u de kwaliteit van uw data garanderen.

Bent u bezorgd dat uw bedrijf schade zou oplopen door ransomware of andere vormen van kwaadaardige software? Wil u verzekerd zijn van de best mogelijke bescherming? Neem dan snel contact met ons op. Ons team van 35 experts staat voor u klaar.

Wilt u graag meer informatie over Comitor?