Beëindiging ondersteuning Windows 7: alles wat u moet weten

Vanaf 14 januari 2020 worden voor PC’s en laptops het Operating Systeem Windows 7 niet meer ondersteund. Als uw bedrijf computers met Windows 7 heeft zal u rekening moeten houden met enkele belangrijke gevolgen, vooral op vlak van veiligheid. Lees in dit blogbericht wat deze gevolgen zijn en wat u hiervoor moet doen.

Einde levenscyclus ondersteuning Windows 7

Microsoft zal op 14 januari 2020 de productondersteuning voor Windows 7 beëindigen. Hierna worden er geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd vanuit Windows updates

Wat zijn de gevolgen?

Vanaf de stopzetting van de ondersteuning van Windows 7 zullen er dus geen updates meer komen. Dit heeft als gevolg dat viruspakketten niet meer naar behoren zullen werken en achterpoortjes voor hackers niet meer worden gesloten tijdens een update. Dit maakt dat uw gegevens niet meer voldoende beveiligd zijn en u zeer kwetsbaar voor cybercrime zal worden.

Wat moet ik doen?

Om bovenstaande situatie te vermijden adviseren we sterk om voor januari 2020 over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10.

Wij helpen u graag met deze overstap. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we hiervoor een “lifecycle” promotie uitgewerkt: voor 1 vast bedrag per maand zorgen wij voor de volledige overstap naar Windows 10, waarbij u kan rekenen op onze ondersteuning en support:

  • Vervanging laptop(s)
  • Aankoop Windows 10 & nieuwe licenties
  • Overzetting van alle data en programma’s
  • Antivirusprogramma voor 36 maanden
  • Opleiding Windows 10
  • Telefonische ondersteuning
  • Support vanuit onze Service desk

Heeft u interesse om de overstap te maken? Contacteer ons en we bezorgen u alle informatie.