Folding@Home: Comitor Team is alvast one in a million, jij ook?

In tijden van crisis zoekt iedereen naar oplossingen in het werkdomein dat hij kent. Zo zoeken technische mensen naar technische oplossingen. Bij Comitor dragen we daarom ons steentje bij in de zoektocht naar oplossingen voor Covid-19/ Coronavirus door mee te doen met het project Folding@Home.

Wat is Folding@Home?

Folding@Home is een project dat gestart werd door de Amerikaanse wetenschapper Vijay Pande en onder supervisie staat van Dr. Greg Bowman van Washington University. Jaren geleden is hij hiermee gestart toen hij tijdens zijn onderzoek naar medicijnen ontdekt had dat de computers die hij gebruikte niet voldoende rekenkracht hadden. Zijn oplossing hiervoor: computerkracht van verschillende computers verbinden met als doel het onderzoek te versnellen.

Folding@Home is dus een programma dat je installeert op je computer. vervolgens zal deze software de rekenkracht van jouw computer gebruiken om onderzoekers te helpen in hun onderzoek naar medicijnen. Tot nu werd de technologie voornamelijk gebruikt in onderzoek naar allerhande kankers, Alzheimer,…

Sinds kort is de focus bijna volledig verlegd naar de zoektocht in oplossingen voor Covid-19/ Coronavirus.

Start to Folding bij Comitor

Alle Comitor techniekers beschikken thuis over krachtige hardware dewelke ze na een oproep van de community  (Nvidia, HPE, … ) beschikbaar hebben gesteld voor de onderzoekers om mee te kunnen zoeken naar een medicijn tegen Corona. Op dit ogenblik is het Folding @ Home netwerk goed voor een rekenkracht van 1500 petaflops.   Dit is nu al sneller dan de top-100 “supercomputers” ter wereld samen! Ter vergelijking, het Vlaams Supercomputer Center heeft een rekenkracht van “slechts” 1.5 petaflops.

We doen dit natuurlijk niet op de servers van klanten (of toch niet zonder hun uitdrukkelijke toestemming).

Ook ons Folding team vervoegen

Wil jij ook ons Comitor team vervoegen op Folding@Home? Dat kan door onderstaande stappen te volgen.

  • Stap 1: download de Folding@Home: https://foldingathome.org/start-folding/
  • Stap 2: na installatie kies je “open programma”.  Het programma is eigenlijk een background service en zal je naar de webpagina https://client.foldingathome.org leiden die connectie maakt met jou service.
  • Stap 3: geef een gebruikersnaam en Team id op (Comitor Team = 245411). 
  • Stap 4: vervolgens kan je een passkey meegeven. Deze optie is optioneel maar sterk geadviseerd. Je kan deze via je emailadres aanvragen en zodat je zeker bent dat het werk dat je onder jouw username doet, wel degelijk de jouwe is.
  • Stap 5: op de Web Control pagina kan je meegeven voor welk type research je mee wil doen: kies daar “any disease”. Op de achtergrond zijn veel simulaties die ze nu doen gerelateerd aan Covid-19. 
  • Stap 6: zet de slider bij “power” op “medium’ of ‘light’.  Als je deze op ‘full’ zet, zullen alle resources 100% benut worden, wat problemen kan geven
  • Stap 7: tenslotte kan je aangeven wanneer de service mag draaien: terwijl je werkt of alleen in idle time/ screensaver.

Wij zijn alvast “One in a million”, jij binnenkort ook?

Wil je graag meer over dit project weten? Bekijk dan zeker eens onderstaande links:

Bij eventuele vragen of onduidelijkheden, aarzel niet om ons te contacteren.