Microsoft Teams: de meest gestelde, praktische vragen

Ben jij al aan de slag met Microsoft Teams om jouw thuiswerk te vergemakkelijken? Bij onze klanten hebben we gemerkt dat er een aantal praktische vragen terugkomen.

Hieronder geven we een antwoord op al jouw vragen rond Microsoft Teams.

Hoe start ik een vergadering in Teams?

Je kan dit via Outlook bewerkstelligen:

Ga hiervoor naar de Agenda en klik op Nieuwe Teams Vergadering. Vul de personen in die u wilt uitnodigen. Hierna ontvangen zij het verzoek met een link om deel te nemen.

Hoe werk ik met klanten of contactpersonen die nog geen Teams hebben of geen deel zijn van mijn organisatie?

Als een externe partij al Teams gebruikt dan is het standaard al mogelijk om deze aan te spreken in Teams. Je kan dit doen door de persoon uit te nodigen voor een Teams meeting zoals hierboven beschreven. Deze persoon kan dan online Teams gebruiken in en webbrowser.

Indien je intensief met deze persoon de komende tijd wil vergaderen, dan kan je ons contacteren zodat we ook deze persoon van Teams kunnen voorzien. Het is een kleine aanpassing in zijn/haar licentie of activering van een proefversie.

Microsoft heeft namelijk een speciale gratis proefversie ter beschikking gesteld in kader van de verhoogde noodzaak aan telewerken door het Corona virus. Zo kan je Teams 6 maanden gratis gebruiken. U kan zich voor deze proefversie aanmelden op deze pagina: https://support.office.com/nl-nl/article/aanmelden-en-aan-de-slag-gaan-met-teams-6723dc43-dbc0-46e6-af49-8a2d1c5cb937

Hoe kan ik documenten delen in een sessie?

Je kan enkel documenten delen tijdens een vergadering met iemand. Heb je al een sessie open met iemand, zal Teams zelf voorstellen om opnieuw verbinding te maken in een vergadering.

Tijdens de vergadering kan je op de knop “Delen” klikken. Hierna kies je dan het document of de applicatie die je wil delen.

Hoe kan ik een vergadering of gesprek opnemen?

Hiervoor klik je op “...” (de drie puntjes). Vervolgens kies je voor “Opnemen starten”.

Hoe kan ik notuleren tijdens een vergadering?

Hiervoor klik je op “...” (de drie puntjes). Vervolgens kies je voor “Weergeven Notities”.

Ervaar je nog onduidelijkheden?

Indien er iets niet duidelijk is of je wens hierrond meer support, mail naar servicedesk@comitor.be.