Zero downtime IT-oplossing voor nieuw bedrijfsmagazijn

Als het op logistiek aankomt, moet een bedrijf draaien als een geoliede machine. Gestroomlijnde bedrijfsprocessen en een werking waar alles op elkaar is afgestemd zijn dan ook essentieel. Daarom hielpen wij onze klant Van Oirschot met een logistieke zero downtime IT-oplossing.

Over Van Oirschot

Technische groothandel uit de Kempen

Van Oirschot is een B2B-groothandel in installatiemateriaal en -producten voor verwarmingssystemen, ventilatiesystemen en sanitair. Een tijd geleden verhuisde het bedrijf naar een nieuwe bedrijfssite in Herentals met kantoorgebouw en aanpalend magazijn.

Voor zijn nieuwe bedrijfssite – en met name het magazijn – was Van Oirschot op zoek naar een nieuwe IT-oplossing. De logistieke performantie van het bedrijf is namelijk één van zijn belangrijkste speerpunten op de markt. Om het logistieke proces in het magazijn optimaal te ondersteunen, was een gepaste IT-infrastructuur dan ook noodzakelijk.

Bekijk onze samenwerking

(lees meer onder video)

Een kwalitatieve en ononderbroken werking

Oplossing voor zero downtime

Voor Van Oirschot is het enorm belangrijk om downtime te voorkomen. Als één van de logistieke bedrijfssystemen uitvalt of niet naar behoren functioneert, treft dit het gehele bedrijf. Daarom was Van Oirschot op zoek naar een betrouwbare IT-oplossing voor een kwalitatieve en ononderbroken werking.

Zelfsturende en – corrigerende IT-infrastructuur

HPE SimpliVity

Voor de IT-oplossing van Van Oirschot implementeerden wij HPE SimpliVity, een IT-infrastructuur gebaseerd op AI en machine learning. De infrastructuur vormt één centraal beheerplatform dat zelfsturend en zelfcorrigerend is.

De HPE SimpliVity is opgebouwd in beide datacenters van Van Oirschot. Dit wil zeggen dat de data-applicaties van het bedrijf in beide datacenters draaien. Hierdoor is de werking van de applicaties altijd beschermd en verzekerd, zelfs wanneer één van de datacenters uitvalt of technische problemen krijgt. In dat geval neemt het andere datacenter automatisch de volledige werking feilloos over en is er geen downtime.

HPE SimpliVity

Belangrijkste voordelen voor de klant

Naast de bescherming tegen downtime, biedt HPE SimpliVity ook tal van andere voordelen voor de klant

  • Één centraal en slim platform voor beheer van bedrijfssystemen
  • Ingebouwde databescherming en backup
  • Virtuele en ondersteunende infrastructuur voor werknemers
  • Verhoogde kostefficiëntie t.o.v. oude infrastructuur
Tevreden klant & verbeterde operationele efficiëntie

Terugblik op een fijne samenwerking

Na de implementatie gaf de klant aan zeer tevreden te zijn met de resultaten. De operationele efficiëntie is aanzienlijk verbeterd, met alle voordelen van dien. Zo biedt de combinatie van zijn nieuwe magazijn en nieuwe IT-oplossing Van Oirschot de mogelijkheid om zijn omzet de komende jaren sterk te verhogen en zijn gamma in de breedte uit te breiden.