Stress vermijden op het werk? Leer efficiënter werken!

Stress is een reëel probleem in onze huidige samenleving. Vaker dan u zou denken is een inefficiënte manier van werken de oorzaak van stress. Als u uw werkdag niet goed indeelt, tijd verliest met kleinigheden en u snel laat afleiden, stapelt het werk zich op en valt u makkelijk ten prooi aan stress. Maar er is goed nieuws: efficiënt werken en zo stress vermijden kunt u leren. De efficiency coaching van Comitor is hiervoor de ideale leidraad.

Uw werk op een andere manier organiseren

Niet iedereen werkt even efficiënt, maar als u uw taken nooit tijdig afkrijgt, voortdurend gestrest bent en uw gezondheid daardoor in het gedrang komt, dan hebt u een ernstig probleem. Harder werken is geen optie, want zo maakt u de situatie alleen maar erger. Het komt erop aan uw werk op een andere manier te organiseren. Dat is de enige echte oplossing om stress te vermijden, opnieuw ademruimte te krijgen en makkelijker werk gedaan te krijgen.

Stress vermijden door efficiënter (samen)werken

Efficiëntie op het werk heeft te maken met heel wat verschillende zaken. Zo is time management een erg belangrijk aspect. De manier waarop u uw dag indeelt, hoe u uw tijdsindeling al dan niet laat afhangen van uw agenda en uw mailbox is bepalend voor de hoeveelheid werk die u gedaan krijgt. Goede gewoontes kunnen hier een wereld van verschil betekenen.

Daarnaast hangt efficiënt werken ook nauw samen met de mate waarin u de software die u gebruikt voldoende beheerst. Zo kunt u in Word, Excel en Outlook bepaalde taken op verschillende manieren uitvoeren. Ook hier is efficiëntie een belangrijk aandachtspunt.

Ten slotte is ook de manier waarop u in een digitale omgeving met uw collega’s samenwerkt cruciaal. Onder meer Skype for Business en OneNote zijn handige tools om te overleggen. Daarnaast is een systeem om gezamenlijk aan dezelfde documenten te werken een must.

De efficiency coaching van Comitor

Wilt u ook stress vermijden en efficiënt leren werken? Comitor biedt u sessies efficiency coaching op maat aan. Tijdens trainingen van één of twee halve dagen maken we u vertrouwd met nuttige tools en technieken om tijd te winnen. Onze sessies zijn to-the-point en geschikt voor diverse profielen, van administratief medewerker tot CEO.

Wilt u graag meer informatie over Comitor?